С.Н. Лазарев – ПУТ ЋЕ ПРЕЋИ ОНАЈ КОЈИ ХОДА

Озбиљне болести проузрокују најдубља осећања. Проблеми душе могу се претворити у озбиљно оболење после 10, 20, 40 година. Сан који сте сањали представља само упозорење да вас у будућности чекају проблеми и напомену да је потребна озбиљна промена карактера. А карактер је повезан са храном, начином живота, умећем конфликта.

Човек који себе поистовећује са телом у конфликту је сличан стаклу. Такав човек је спреман да уништи онога који га је увредио и свети му се због сваке ситнице.

Човек који себе поистовећује са свешћу сличан је камену. За таквог човека није најважније да растргне особу која га је повредила већ да докаже да је у праву. Такав човек је несавитљив, крут, стално љут, навикао да осуђује своју околину.

Човек који себе доживљава као душу, током конфликта не мисли само о себи већ и о интересима човека са којим је у сукобу. Сличан води, тешко га је увредити. Он може бити попустиљив у ситним стварима, прилагодљив, може ићи на компромис, али при свему томе штити своје интересе. Таквог човека можемо назвати праведником.

Следећи ниво човека душе, можемо назвати – свецем. У конфликту је сличан ваздуху, немогуће га је увредити, а главни циљ му је да помогне другоме.

Ако говоримо о највишем нивоу човека душе, можемо га назвати сином Божијим. У конфликту је сличан ватри. Његов главни задатак је – помоћи другоме и не повредити га својом снагом, енергијом својих жеља и тежњи.

Сунце не можемо увредити. Оно сија свима подједнако; али ако човек осећа агресивност према њему (а то се дешава када осуђујемо оца), онда боравак на сунцу може довести до озбиљних болести.

Вратимо се Вашој болести. Свака болест је позив судбине да се променимо. Многи људи су се излечили од најтежих оболења променивши своје пребивалиште, исхрану, посао, начин живота. Ствар је у следећем: спољашње промене су помагале човеку да реално измени свој карактер.

Удаљавање од свог спољашњег „ја“ са његовм страховима и бригама, многим људима је омогућило да учине чудеса. У сваком случају, треба тежити, покушавати, а пут ће прећи онај који хода.

С.Н. Лазарев – Искуство преживљавања 7

Превео: Александар Мирковић

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s